KLECANSKÝ ŠIRÁK - Letní kino



Letní kina jsou v létě velmi oblíbená, míří do něj mnoho lidí, kteří jejich kouzlu podlehli a rádi si ho připomínají. S sebou si berou deku, polštářek pod zadek a těší se, jak se s partnerem k sobě budou celý večer tulit. 
Zapřísáhlí kuřáci ocení, že si mohou při filmu potáhnout z cigarety, další jsou rádi, že si film vychutnají s kelímkem piva v ruce.
 Vzduch voní, občas zavane vítr a rozezní okolní koruny stromů. Obloha nad vámi nabízí úchvatný pohled na noční oblohu plnou hvězd... To kouzlo letního kina... Znáte ho?

Díky  prvnímu ročníku Klecanského Širáku , budete mít příležitost vychutnat jedinečnou atmosféru letního kina.
Pro první ročník, jsme zvolili podtitul "TÝDEN ČESKÝCH FILMŮ"
Na výběru filmových titulů, které se představí, se podíleli také občané, kteří prostřednictvím formuláře na facebooku hlasovali pro své favority.
Letošní ročník, technicky zajistí Putovní retro kino Biograf 16.
Posádka jezdí v dvoutaktním minibusu Barkas a promítá s 16mm promítačkami.
V tuto chvíli, ještě stále řešíme místo, kde k projekcím dojde a také jak se k celé akci postaví město.

Co se týče města, tak jsem pana starostu s myšlenkou letního kina seznámil a v podstatě jsme se neformálně domluvili, že tento první ročník pojmeme jako "zkušební" a pokud bude zájem z řad občanů,město se nebrání spolupráci do dalších ročníků  a podpory Klecanského širáku.


Další otázkou je pro nás výše vstupného, které je závislé také na tom, jestli se nám podaří sehnat nějaké partnery, nebo místní firmy, které by byli ochotni akci podpořit.Vstupné na jeden film určitě nepřesáhne 50Kč a my věříme, že se nás v průměru stovka na film sejde a vstupné pokryje náklady projektu.



Chystáme pro návštěvníky také občerstvení a jednáme i o možném doprovodném programu, který bude probíhat v rámci jednotlivých projekcí.

Všechny další informace, budeme postupně zveřejňovat na Faceboku : https://www.facebook.com/events/570973956274554/

Držte nám palec a podporujte a sdílejte.Těšíme se na Vás  a společně si filmy pod hvězdami užijeme !!