Klecanský Kulturní Servis je tu rok!

Klecanský Kulturní Servis je tu rok!Děkujeme Vám všem, za to, že jste nás podpořili v" boji "za kulturu v Klecanech!Bohužel, v tuto chvíli jsou ohroženy projekty, které jsme pro Vás chtěli letos zopakovat.Věřte nám, že jsme bojovali , ale bohužel politická elita Klecan, rozhodla, že nic co jsme pro Vás připravili v roce 2013 nepodpoří a tak nám nezbývá než se smířit z realitou!
Tyto projekty jako byl např. Klecanský Širák, bohužel bez podpory města jsou neufinancovatelné, stejně jako jiné aktivity a akce, které se v obcích a městech realizují.Proto vznikají fondy kultury v obcích a městech.Proto jsou vypisovány granty na podporu kultury.Jenže těžko vysvětlovat dnes tyto věci zastupitelům Klecan, protože ani jeden z nich For Culture nikdy nebral jako partnera s kterým by stálo za to vést diskuzi na téma udělat něco pro lidi, aby v pátek večer neměli v Klecanech jen tři možnosti.
Za prvé sedět doma, za druhé skončit v nějaké Klecanské restauraci a nebo se prostě muset jít bavit někam jinám.


 Z iniciovali jsme petici na vznik Alternativního klubu v Klecanech , kterou podepsalo cca 160 z Vás, ani tohle nikoho nedonutilo k diskuzi.

Možná je to nakonec, ale úplně jinak.Fakt je, že nejspíš jen všechno nechápu , protože tam kde necháte vládnout lháře a člověka s charakterem hajzla a i když se Vám všem veřejně přizná k prasárně, tak vy ho necháte dál vládnout a navíc ho necháte pomlouvat lidi a spolky, díky jejich práci a úsilí vznikají v obci nové možnosti a aktivity pro nás všechny, kteří zde žijeme.
Tohle je věc, za kterou jsem na Klecany možná trošku " naštvanej."

Ale, hlavou zeď neprorazíš a pokud nemáš podporu, což dneska znamená lobovat a politikařit, tak
prostě není šance.
A tak vlastně by se dalo říct, že si za to můžeme samy, že jako jediný spolek v Klecanech odcházíme z nulou podpory našich projektů, protože nepolitikaříme, je nám to tak nějak proti srsti!
A koho zajímá, že na naše akce se za rok 2013 navštívilo cca 800 spoluobčanů???
Každopádně jsme nad věcí, už jen za projekty a akce, které se nám podařilo realizovat.
Možná právě proto cítíme naši momentální snahu přispět na obohacení kulturního života Klecan jako boj s větrnými mlýny.Děkujeme Vám všem, kteří jste se na našich akcích pobavili a za podporu, kterou              

jsme cítili!Poděkování si ještě zaslouží také všichni, kteří se aktivně zapojili do projektů, které jsme vymysleli a realizovali!
Tak a dost bylo bilancování..............
Melichar J.
















Komentáře