LETNÍ KINO 2014 Klecanský širák - první informace o průběhu příprav




Rok se s rokem sešel a my jsme se  znova pustili do příprav druhého ročníku Klecanského širáku
I když zatím bez příspěvku města, ale i tak věříme, že nakonec vše nějak zvládneme a druhý ročník se nám povede zrealizovat a snad se i zaplatí.
Počty jsou celkem jasné a tak pokud se nám podaří naplnit průměrnou návštěvnost na cca 60 diváků při výši vstupného 50Kč na jeden film,tak bychom měli vše bez problému zvládnout.
Je tady ještě jeden faktor, který hraje určitě důležitou roli a to počasí, ale tady nezbývá nic jiného než věřit.Budeme se snažit nabídnout i mokrou variantu, kde máme představu, že v případě špatného počasí, by se dal film odpromítat pod střechou.
Zatím, jsme také nestanovili místo, kde budeme letos promítat.Při našich pracovních poradách padali různé návrhy, ale vše se bude odvíjet hlavně od jednání s městem, kde nám v tuto chvíli pšenka příliš nekvete. :)
Každopádně myslím, že můžu prozradit, že bychom letos rádi uspořádali kino v objektu Dolních kasáren, protože zde se dá v případě špatného počasí promítat pod střechou např. v objektu bývalého výstrojního skladu a taky nám odpadne převážení veškerých věcí, což nám vloni na náměstí dávalo celkem zabrat, když jsme museli každý den kino postavit a pak složit.Další výhodou uspořádání kina v kasárnách, nejen pro nás, ale i pro diváky a návštěvníky kina, je určitě fakt, že po skončení kina nebudeme nikoho rušit, jak tomu bylo na náměstí minulý rok, kdy si občané kteří na náměstí bydlí  stěžovali na hluk.
Ale uvidíme, co se nám podaří vykomunikovat s vedením města, každopádně hned jak budeme vědět víc, tak Vám místo konání upřesníme.
Co se týče začátku letošního širáku, tak by první z dvacítky filmů měl odstartovat Klecanský širák někdy kolem 15 srpna.Start vždy 19:00hod, kdy bude připraven doprovodný program, který také upřesníme a čas filmových projekcí 20:45 hod.Vše záleží na doladění termínů výpůjček filmů s filmovými distributory.
Občerstvení kina zajistíme jako vloni a ceny budou lidové! :)Těšit se můžete na dobroty z grilu a dobré pivko je samozřejmostí.
Také usilovně pracujeme na doprovodném programu a novinkou letošního ročníku by měl být i kinoautobus, který pokud nejste přímo z Klecan, Vás do kina doveze a po kině hodí pohodlně domů.
Všechny další informace budeme průběžně zveřejňovat, ať už tady na našich stránkách, tak na Facebooku. Jestli chcete sledovat aktuální informace sledujte náš web a nebo se přidejte do skupiny KLECANSKÝ ŠIRÁK - LETNÍ KINO
Zapojit se můžete také do výběru letošních filmů a to pomocí formuláře níže.Hlasování ukončíme 10.7.2014 v 24:00 hodin a dvacítka nejlépe hodnocených filmů vytvoří program letošního Klecanského širáku.Těšíme se, že i letos prožijeme společně filmy pod hvězdami v Klecanech.
za organizátory : J.Melichar - FOR Culture

Komentáře