Když nemůžu mluvit, tak můžu psát!

Když Vám někdo 25 let po Sametové revoluci opět zavírá pusu a svoboda slova dostává v tu  chvíli na zadek, je čas se zamyslet, za jakou svobodu jsme to vlastně zvonili klíčemi a hlavně jestli si to musíme nechát líbit.

Tento článek je pohledem a svobodným vyjádřením názoru a reakcí na lži, nepravdy a pomluvy, které se poslední dobou ze strany města Klecany, hlavně prostřednictvím pana místostarosty vyrojili, jak na moji osobu, tak na vrub FOR Culture, ale třeba i na rodinu Václavíkových a nebo Pravého Hradce potažmo paní Tomášovovou.
No a protože, tady mě nikdo neumlčí jako na veřejném zasedání zastupitelstva obce Klecany, tak se pokusím vyjádřit k jednotlivým lžím a nepravdám, které se objevili i v zápisu zastupitelstva a týkají se mé osoby potažmo For Culture.
Celý text zápisu zastupitelstva



Kdyby tohle byla jediná informace, kterou pan Melichar nedostal, tak by to bylo všechno ještě v pohodě!  Každopádně když může For Culture i letos požádat, tak to zkusím. :)No , ale vsadil bych se, že už teď vím jak to dopadne i když bych se tak rád pletl. 

Jinak velice zajímavý zápis z posledního zastupitelstva města Klecany.
 Slyšel jsem svoje příjmení tak často, že kdybych na to trpěl, tak bych se mohl cítit jako nějaká ta celebrita. 
Je pravdou, že jsem také slyšel spoustu lží, pomluv a nepravdivých informací, ale o tom zase někdy příště.Teď mediální prostor patří kauze SLUNCE, SENO, ŽALUZIE. 

A nebo pojďme to rozebrat hned. :)

Kauza první!
Otevřený dopis zastupitelům města Klecany


Vážené Zastupitelstvo města Klecany,
v poslední době se množí negativní zážitky obyvatel Klecan (a oprávněných voličů) z jednání s panem místostarostou Ladislavem Němečkem.  Stížnosti na jeho arogantní vystupování, nekompetentní jednání, neznalost předpisů a zákonů a až absurdní argumentaci v situacích, kdy vystupuje jménem města Klecany,  kolují na sociálních sítích i ústním podáním mezi občany.
Protože ani sociální sítě, ani povídání nic nevyřeší, rozhodli jsme se tímto dopisem vyzvat město Klecany, aby chování pana místostarosty začalo věnovat pozornost a zjednalo nápravu. Přístup pana místostarosty k občanům, které má ve své funkci zastupovat, byl vždy svérázný. O nespokojenosti s jeho chováním svědčí i fakt, že ve volbách v roce 2010 byl téměř „vykroužkován“. Přesto však byl Zastupitelstvem města Klecany zvolen do funkce místostarosty. Jeho chování se však nadále vyznačuje arogancí, nadřazeností a zcela nekompetentními argumenty, s nimiž obhajuje svá stanoviska.
Domníváme se, že chování pana místostarosty při výkonu jeho funkce poškozuje mnoho obyvatel města. Jeho nekompetentnost může negativně poznamenat pověst města a může mít i závažné důsledky pro město i pro jeho občany. Proto se obracíme na Zastupitelstvo města Klecany s žádostí, aby panu místostarostovi zabránilo nadále poškozovat své město.





Tady asi nemá smysl cokoliv komentovat, protože si myslím, že každý čtenář si udělá názor sám. Usměvné je snad jen  video ze zasedání  zastupitelstva, které vtipně ukazuje našeptávání místostarosty a je tedy možná na místě se ptát, kdo je na Klecanském úřadě vlastně šéfem?



Tuto částku dáváme Pravému Hradci jen tak.......To si děláte legraci???
Osobně si myslím, že tady je jedna důležitá skutečnost, která moc často nezazní a bylo by možná dobré se ptát proč?
Pravý Hradec v současné době supluje práci města v oblasti péče o rodiny s dětmi a seniory.Dovolím si tvrdit, že na rozdíl od lidí, kteří dokážou veřejně tvrdit, že PH dostává podporu jen tak, neboť dlouhodobě sleduji aktivity PH a nikdy bych si nedovolil zpochybňovat práci a aktivity tohoto sdružení a jestli je PH vyčítáno, že dostatečně neděkuje městu za podporu, tak se ptám, jestli by si naopak nezasloužil poděkování PH aspoň občas, protože bez jeho aktivit, by bylo v Klecanech pro rodiny s dětmi trochu smutnější žití a nejen pro ně, ale i pro seniory.

Mimořádně schopný pořadatel a organizátor.
Je to honička, být jednička. :)
Ne vážně, Já jsem na tuhle akci opravdu osobně hrdý, protože jsem mohl koupit smetáky, savo a balenou vodu za pětikilo a odnést jí na MU, ale my jsme společně s PH dokázali vymyslet a hlavně zorganizovat akci, která na povodňový účet obce připsala víc jak 30 tisíc korun.A i když na ní někteří jedinci plivou, tak mě osobně je to dnes už jedno, protože kdo udělal víc a nebo stejně?Není se za co stydět!
Dovolím si tedy taky jednu citaci." Žádný koncert nedělejte, nikdo tady na to není zvědavý"
To byla reakce místostarosty, když jsme za ním přišli s nápadem benefičního koncertu.



"O jeho profesionalitě jsme se již měli možnost přesvědčit zkušenosti s panem Melicharem mají i v Kroměříži."
 Jsem moc rád, že mezi naše reference lze zařadit akce, které jsme v minulosti pořádal ve zmiňované Kroměříži a jejím okolí např v Přerově a jsem rád že o nich tady pan místostarosta referuje a upozorňuje na ně.

ještě pod hlavičkou"Doodle production" jsem se podílel na největším multižánrovém hudebním festivalu "PICNICK" a také jsem jako promotér uspořádal dva ročníky Největší hudební  halové party na Moravě s názvem "Velvet R3volution".Také jsem v Kroměříži provozoval jediný hudební klub, jehož fungování lze považovat za úspěšné.
Další akce ve spolupráci z městem Kroměříž, byla organizace veřejné projekce MS v ledním hokeji na Náměstí  a pak několik menších lokálních akcí.

Co se týče vstupného jak na benefičním koncertu, tak na letním kinu, tak budu reagovat jen v krátkosti a uvedu lži a pomluvy na pravou míru.

Při přípravě benefičního koncertu jsme opravdu nejdříve chtěli jít cestou charitativní sbírky, ale protože administrativa s tímto byla tak složitá a my měli minimum času, protože kdo pomáhá rychle, pomáhá dvakrát a protože jsme neuspěli s žádostí na město, zda by nám pomohlo s vyřízením potřebných formalit od této možnosti jsme ustoupili a následně zvolili cestu dobrovolného vstupného.V tomto případě i když to žádný zákon  nestanoví, jsme opravdu kasičky zapečetili. Také jsme celou dobu jako organizátoři prezentovali, že věnujeme čistý zisk akce a tím jsme mysleli po zaplacení nákladů akce, kterými byli hlavně "cesťáky" pro účinkující, neboť všichni  vystupující se vzdali nároku na honorář.
Pravdou je, že jsme opravdu otevřeli jednu z kasiček, abychom jeden takový cesťák mohli proplatit kapele, která odjížděla na další akci .Nehoráznou lží, je ale tvrzení, že komise, která byla pořadatelem také zajištěna nespočítala obsah dané kasičky před tím než došlo k vyplacení kapely a nebyla dodržena transparentnost.
A co se týče vstupného na letním kině, bylo čistě dobrovolné a ne kamarádi, ale každý z návštěvníků měl sám možnost se rozhodnout, zda nějaké vstupné zaplatí a nebo ne.

K akcím pořádaným ve výstrojním skladu a další lží, že si děláme co chceme a neoznámíme to ani městu je tady jeden nezanedbatelný fakt.
Již dříve proběhla schůzka v kanceláři pana starosty Kurhajce, kde jsme se domluvili na pronájmu této budovy občanským sdružením FC a PH a kde pan starosta osobně povolil konání akcí klidně další den po této schůzce.V tomto případě, je mě trochu líto, že když tato lež zazněla na zastupitelstvu města, že sám pan starosta tento fakt nezmínil a nechal pana místostarostu veřejně šířit nepravdy.

Co se týče vyúčtování všech grantů v celkové výši 21 000 Kč  můžu za FC s čistým svědomím říci, že všechny tyto peníze byli zpětně vyúčtovány městu a je to opět další lež a pomluva, pokud někdo tvrdí opak.(Jsme kdykoliv připraveni městu znovu doložit)

Také se v zápisu dozvíte o ubytování kamarádů na ubytovně a vzniklé škodě 1100Kč.
Pravdou je, že jsem hned v pondělí navštívil ubytovnu a kontaktoval pana Herdiče, abych s ním vyrovnal částku za ubytování ne kamarádů, ale učinkujících  a bylo mě řečeno, že pan Herdič jako správce kasáren projedná možnost snížení částky za ubytování s vedením města a bude mě následně kontaktovat.Do dnešního dne se tak nestalo.

Protože jsem celou dobu tvrdil a stále si za tímto stojím, že z mé strany nikdy nešlo o osobní věc, je tento můj článek posledním v kterém píši a nebo řeším osobu pana místostarosty Němečka.
Pro mě osobně je tak trochu  "výhrou" jeho veřejné přiznání v článku o žaluziích a odhalení svého charakteru na který jsem v mých článcích poukazoval.

Vím, také že je tady spousty dalších věcí, které by bylo zajímavé pitvat a podívat se na ně více zblízka, ale to už nechám jiným, protože poukazování na tyto věci není smyslem sdružení FOR Culture a ani já osobně nemám v tomto směru žádné další ambice, což ale neznamená, že bych v budoucnu nečinně přihlížel věcím které mě přijdou za čarou.

Našim hlavním cílem je, naplňovat cíle našeho sdružení a aktivně se podílet na kulturním životě obce, pokud máme pocit, že toto dění můžeme svými aktivitami obohatit a přispět k širší nabídce kulturního vyžití sousedů.

Rok v Klecanech je pro mě velká zkušenost, díky které jsem pochopil jak je někdy těžké najít společnou řeč s politikou a jak se vládne na malých obcích a také kdo na nich může vládnout a co si může takový zastupitel dovolit.
Kdyby se mě dnes kdokoliv zeptal jak bych charakterizoval osobu pana místostarosty Klecan dnes , byla by to vlastně velmi smutná charakteristika a odpověď by zněla asi takto :
Je to člověk, který je sám neúspěšný, člověk, který není spokojený se sebou a kterého třeba odmítá okolí. On se pak rozhodne, že pokud není něco pravdivého, čím by mohl naší osobu snížit a znehodnotit, že si to prostě vymyslí.
Případně překroutí základní fakta tak, že na jadýrko nabalí fabulaci od reálu vzdálenou na hony.

Přeji Všem čtenářům a podporovatelům našich aktivit vše dobré a těším se s Vámi všemi na viděnou, třeba na další akci pořádanou našim sdružením FOR Culture.

Melichar Jarda - předseda sdružení 


PS :

MÁM JEN MOŽNÁ JEDEN VZKAZ NA ZÁVĚR PRO PANA MÍSTOSTAROSTU KLECAN.
KÁŽETE VODU, PIJETE VÍNO!
PS: PANE NĚMEČKU, FÉR BY MOŽNÁ BYLO SE ZA SVÉ LŽI A POMLUVY OMLUVIT A UKÁZAT SÁM SEBE I V TOM LEPŠÍM SVĚTLE, ALE TO NECHÁM NA VÁS.





Komentáře

Anonymní píše…
Pane Melichare, muzete take zminit, ze Vy jste incioval napsani toho clanku na Novinky.cz, kdyz uz ho vsude sdilite:)